Paris yeşile doğaya önem veren bir şehir. İrili ufaklı da 400'den fazla parkı var.
Her parkın içinde bir çocuk bahçesi muhakkak var. Bazı mahalle parklarında tarım var. Bazı parklarda ise 7'ye kadar ücretsiz internet hizmeti var. Benim bilip gittiğim birkaç kocaman park sizin de gitmeniz gerekenlerdir bence: Luxemburg Bahçeleri, Tuileries Bahçeleri, Butte-Chaumont Parkı, Jardin Des Plants, Parc du Champ du Mars (Eyfel Kulesi'ni çeşitli şekillere sokup türlü fotoğraflar elde ettiğimiz parktır)
Paris'teki belli başlı park ve bahçelerin listesi elimizde bir bulunsun önce:
Parklar demek çok kocaman olanlar, devasa olanlar demek...
Parc André Citroën
Parc de Bagatelle
Parc de Belleville
Parc de Bercy
Parc Georges-Brassens
Parc de la Butte-du-Chapeau-Rouge
Parc des Buttes Chaumont
Parc du Champ de Mars
Parc de Choisy
Parc floral de Paris
Parc Kellermann
Parc Monceau
Parc Montsouris
Parc de la Villette
Bir de şehir merkezlerinde aslında yine kocaman olan ama daha çok şehir içine hizmet eden, geçerken, işe alışverişe gitmeden önce şöyle bir banka uzanıp kitabınızı okuyabileceğiniz, öğle yemeğinizi dışarıdan aldıysanız oturup yiyebileceğiniz parklar var ki bunlara da bahçe deniyor. Jardin yani Garden.
Jardin d'Acclimatation
Jardin du Bassin de l'Arsenal
Jardin Atlantique
Jardin Pré Catelan
Jardin Catherine-Labouré
Jardin des Champs-Élysées
Jardin des Halles
Jardin du Luxembourg - Luxembourg Garden
Jardin naturel
Jardin du Palais Royal - Palais Royal Garden
Jardin des Plantes
Jardin du Ranelagh
Jardin des Serres d'Auteuil
Jardin Shakespeare
Jardin Tino-Rossi
Jardins du Trocadéro
Jardin des Tuileries - Tuileries Garden
Jardin Villemin
Aşağıda hazırladığım bir harita var. Buradaki çiçek ikonlarını takip ederek benim parklarımın yerlerine ulaşabilirsiniz. Haritayı ayrıca indirmek için de buraya tıklayınız.

SAINT JACQUES PARKI
Rivoli'de sıklıkla geldiğimiz bir park burası. İnternet ücretsiz, çimler üzerinde öğle yemeği yemek için harika bir yer ve doya doya gotik mimarisine her daim hayran kaldığımız Saint Jacques Tower (SanCak Tepe de diyebilirsiniz)
Burası bizim için en uygun alış veriş merkezi olan Rivoli Caddesi'ne, Belediye Binasına, her sabah ya da akşam günde bir kez uğradığımız ve kahvemizi içtiğimi Chatlet'ye ve Notre-Dame'ın bulunduğu adaya çok yakın. Notre-Dame'ın bulunduğu adaya geçtiğimizde de oradaki parkımız Square Jean Parkı aynı özellikleri ve hatta ücretsiz temiz tuvaletiyle hizmetimizdedir :)
SQUARE JEAN XXIII
Notre-Dame'ın tepesine çıkmak için oluşan kuyruğun en sonundaki parktır. Ücretsiz internet ya da tuvalet ihtiyacımızı çarçabuk karşılamak istediğimiz durumlarda en kolay erişim noktamızdır.
Adres: 47, rue Monge, 75005 Paris.
ARÈNES DE LUTÈCE
Mouffetard'a yolunuz düşerse buraya uğramadan geçmeyin diyeceğim bir yer.Kafa dinlenir, orta yerinde petanque oynanır, kitap okunur, öğle yemeği yenir, temiz hava alınır...
Adres: 47, rue Monge, 75005 Paris.
Jardin des Plantes
Gare d'Austerlitz Metro durağında inerseniz karşınıza gelecektir. İçinde aynı zamanda Ulusal Tarih Müzesi de vardır.
http://www.jardindesplantes.net/
Jardin des Tuileries
Jardin du Luxembourg
Luxemburg Bahçesi'nde aynı zamanda Luksemburg Sarayı ve bir sanat müzesi de vardır.
0 comments:
Yorum Gönderme
Siz de tecrübelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.